Halfjaarprogramma HR

Wil jij bouwen aan duurzame teams?

Leid teams naar hun bestemming, met voldoening en succes!

Je hebt je zinnen gezet op het succesvol maken van teams en jouw organisatie. Gaandeweg kom je erachter dat leidinggevende hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Met het Ontdek & Benut halfjaarprogramma bouw ik samen met jou aan succesvolle teams. Je leert de methode eigen te maken zodat je ook in de toekomst aan duurzame teams kunt blijven bouwen. Dit programma is voor HR-managers, Strategisch HR Business Partners, Talent & Leadership Adviseurs, en Organisatieadviseurs.

Je wilt:

 • zorgen voor voldoende leervermogen en ontwikkeling in je organisatie;
 • het belang van continu leren actief in de organisatie te agenderen door self-directed learning te faciliteren;
 • teams meer betrokken laten raken bij de doelen en visie van het bedrijf;
 • teams mogelijkheden en kansen optimaal laten benutten;
 • eigen regie vanuit teams uitbouwen;
 • bouwen aan team-vertrouwen;
 • teams bouwen die inclusief zijn en generatie-proof werken;
 • jezelf in een proactieve rol zetten door daadwerkelijk mede invulling te geven aan de “people”-kant van strategische ontwikkelingen en vernieuwing;
 • weten waar je naartoe werkt en een duidelijke koers bepalen;
 • weten hoe consistentie, structuur, plannen maken en doelen stellen werkt voor teams;
 • de traditionele B&O cyclus omvormen naar een continu leerproces, waarin leidinggevenden en teamleden periodiek in gesprek zijn en teamleden eigen regie tonen;
 • sociale organisatiedoelen (zoals lagere werkdruk, gemotiveerde medewerkers en een inclusief werkklimaat) goed afstemmen op  economische organisatiedoelen (zoals omzetstijging, efficiëntie en klant tevredenheid);
 • jouw leiderschap aanscherpen;
 • een goede ‘leercoach’ zijn zodat het team de kracht heeft om het met elkaar op te lossen;
 • je management overtuigen van de bijdrage die HR levert aan strategische ontwikkeling van de organisatie.

Waarom meedoen?

Wat steeds belangrijker wordt is de transfer of learning. Oftewel: hoe zorg je dat je teams stimuleert om te leren en het geleerde ook in de praktijk toepast.  Daarbij zorg je voor de best mogelijke leeromgeving tijdens de leertrajecten zelf. Je moet de voorwaarden scheppen om van leren en ontwikkelen een succes te kunnen maken en dat is waar de Ontdek & Benut methode je bij helpt.

Het programma

Het halfjaarprogramma kan op elk moment van het jaar starten. Op hoofdlijnen ziet het programma er als volgt uit:

 • 2-daagse foundation training, inclusief verblijf en overnachting.
 • 4 dagdelen aan teamtraining die we samen voorbereiden en uitvoeren;
 • elke maand een live coaching call met Vanya;
 • elk kwartaal een mastermind moment met andere deelnemers in het programma;
 • een Ontdek en Benut pakket bestaande uit: 
  • Ontdek & Benut, handboek voor het ontwikkelen van competenties en talent voor alle teamleden (max 15);
  • het boek Ontdek & Benut, methode voor team- en organisatieontwikkeling;
  • toegang tot 15 competentiescans;
  • 9-grid canvas;
  • Ontdek & Benut competentiekaarten;
  • Ontdek & Benut Competentieposter;
 • PowerPoint templates waarmee je ook na het jaarprogramma aan de slag kunt;
 • 2 masterclassess die je op door jou gekozen momenten kunt bekijken.

Een halfjaar lang kun je mij via voice berichten vragen stellen. Heel handig want inspiratie, inzichten en doorbraken komen op de gekste momenten. Je kunt dat dan direct delen zonder te hoeven wachten op je volgende call met mij.

Het halfjaarprogramma is een bewezen programma dat voor een groot deel een op maat gemaakt programma is. Het programma is altijd aangepast op jouw proces en jouw behoeften. Het zorgt ervoor dat jij maximale waarde uit het programma haalt en jouw dromen en ambities kunt verwezenlijken.

Waarom je met Ontdek & Benut wél blijvend resultaat boekt.

01. IK STA HET HELE TRAJECT AAN JE ZIJDE.

Ik luister naar je. Ik stimuleer je. En ik confronteer je. Met je eigen beperkende perspectief wat je er tot nu toe van weerhoudt succesvol te zijn. Het gehele traject ben ik voor je beschikbaar om je overpeinzingen aan voor te leggen, je van nieuw perspectief te voorzien en je opties door te spreken. Zo leer je on-the-fly je gedrag veranderen in specifieke situaties waar jouw ineffectieve patronen tot uiting komen.

02. JE ONTWIKKELT VAARDIGHEDEN DIE DUURZAAM ZIJN ZODAT JIJ AAN DUURZAME TEAMS KUNT BOUWEN.

Naast de begeleiding tijdens het traject, is veel naslagwerk beschikbaar. Er is een schat aan Ontdek & Benut kennis, van bewezen managementmethodes tot praktische toepassingen van alledag.  

03. JE WERKT VANUIT JÓUW BLAUWDRUK.

Er bestaat geen one-size-fits-all aanpak. Ik leer je hoe hiermee om te gaan en wat wel en niet voor je werkt. Zo krijg je een gezonde balans en controle over je strategie, implementatie en resultaten. 

04. JE WERKT VANUIT EEN HELDERE, GESTRUCTUREERDE AANPAK.

Ik kan je zowel conceptueel als pragmatisch helpen de verbinding tussen de lange termijn en morgen te maken, en een roadmap uit te stippelen. Ik help je een gedegen structuur neer te zetten om je teams te begeleiden. Met duidelijke onderdelen, mijlpalen en effectmeting.

05. IK HEB JE HEEL WAT TE BIEDEN.

Ik ben ongelooflijk gecommitteerd om van onze samenwerking een succes te maken. Ik zie jouw succes als mijn succes en behandel jouw uitdagingen als de mijne. Daarbij ben ik gedreven, empathisch en positief. Ik ben te vertrouwen en geef actief vertrouwen. 

Ben jij de doelgroep?

 • Ben je directeur of manager? Lees dan het Jaarprogramma voor Management.
 • Ben je HR-professional? Je kies een pilotteam uit jouw organisatie dat we samen gaan begeleiden. Het programma kun je zelf vermenigvuldigen en parallel inzetten bij andere teams. Ook help ik je het Ontdek & Benut competentieraamwerk te koppelen met je wervingsbeleid, functiehuis, B&O cyclus en talentprogramma. 

Mocht je van Ontdek & Benut een organisatie-breed talent- of leiderschapsprogramma willen maken, neem dan contact met me op, want ook daarvoor zijn er mogelijkheden.

Investering

De investering voor het halfjaarprogramma is € 12.000,-. Het resultaat is van waarde voor zowel het team dat je begeleidt, als een investering voor jezelf. Bij succesvolle afronding van het traject ontvang je het Ontdek & Benut vaandel. Je bent gecertificeerd om teams ook in de toekomst te blijven begeleiden en gedurende 5 jaar alle materialen te gebruiken die aan jou ter beschikking zijn gesteld. Indien je de foundation training al hebt afgerond, wordt deze investering in mindering gebracht op het halfjaarprogramma. 

Wil je met je hele Management Team deelnemen? Neem contact met me op om het groepsvoordeel te bespreken. 

team_flueres
ontdek en benut logo

Maatwerk & Incompany

Heb je een vraagstuk dat om duurzame gedragsverandering vraagt in alle lagen van de organisatie? Breng je strategie en doelen in lijn met de professionaliteit en cultuur van werken. Wij vertalen jullie uitdagingen naar een maatwerk ontwikkelprogramma.

Over de training ‘de 6 Succesfactoren van Leidinggeven’.

Een cadeautje aan jezelf om deel te nemen. De tijd nemen om jezelf als leider (opnieuw) te leren kennen in een inspirerende omgeving met een verfrissende kijk op organisaties in verandering. Vooral georganiseerd door een club hele betrokken en fijne personen.

Emma Brouwer, Manager Integrale Veiligheid bij Waterschap Hollandse Delta

Over de training ‘de 6 Succesfactoren van Leidinggeven’.

Ik heb verschillende leiderschapstrainingen gevolgd en wat deze voor mij uniek maakte was het feit dat je een verdiepingsslag maakte op jouzelf als leider én op je eigen organisatie. En de mensen die daar onderdeel van maken. De inzichten die je op beide aspecten opdeed werden vervolgens door de verschillende dagen heen met elkaar verbonden. Van diversiteit tot selfcare en van theorie tot praktische gesprekstechnieken. Het komt allemaal aan bod. Laat je vooral meenemen in de ervaring door team Flueres. Allen hebben zij de gave om een veilige, open én gezellige sfeer te creëren, waardoor er nog meer diepgang ontstaat.

Sammy Rose, Manager Integrale Veiligheid bij Waterschap Hollandse Delta

Anderen bekeken ook